Binneland

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dop Makelaars is gevestigd in Lelystad en houdt zich bezig met de projectmatige verkoop van nieuwbouwwoningen in binnen- en buitenland en de verkoop van bestaand onroerend goed, de zogenaamde uitpondprojecten (voormalige huurwoningen). Voor deze activiteiten hebben wij een werkwijze ontwikkeld, die zijn kracht ontleent aan de bundeling van verschillende disciplines in een team van enthousiaste medewerkers. Samen vormen deze disciplines, zoals wij dat noemen, de formule die werkt.

‘Oren’ in de markt
Succesvolle verkoop van nieuwbouwprojecten staat of valt bij een grondig marktonderzoek, met andere woorden: je oor te luisteren leggen in de markt.  Bovendien zijn wij door onze veelvuldige contacten met potentiële kopers goed op de hoogte van de woonwensen van de consument. Met die kennis zijn wij in staat projectontwikkelaars te adviseren over o.a. bestemmingsplannen, lokale omgevingsfactoren, bouwkundige aspecten, zoals de indeling en grootte van de woningen of appartementen, en niet te vergeten de prijsstelling.

Sparringpartner
Wij  streven ernaar in een vroeg stadium als sparringpartner mee te denken met de projectontwikkelaars. Voorziet het in behoeftes die leven in de markt? Voldoet het aan de woonwensen van de consument? Is de koopprijs marktconform? Stuk voor stuk vragen die in onze haalbaarheidsanalyse aan bod komen en die voorkomen dat er plannen ontwikkeld worden waar de markt niet bij gebaat is. Vervolgens adverteren wij doelgericht.

Marketing en communicatie
Het informeren van potentiële kopers is van wezenlijk belang. Daartoe ontwikkelen wij – evt. in samenwerking met de ontwikkelaars – brochures, magazines en audiovisuele producties. Daarnaast organiseren wij regelmatig inloopdagen, waarop wij onze projecten presenteren.

Kwaliteit op locatie
Een ander belangrijk onderdeel van onze werkwijze is het leveren van kwaliteit op locatie. Om potentiële kopers in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van hun toekomstige woonplek, richten wij op elk project een verkoopunit of een modelwoning in, waar onze contactpersoon op vaste dagen en evt. ook op afspraak. Onze benadering ‘het leveren van kwaliteit op locatie’ geldt eveneens voor projecten in het buitenland. Serieuze kopers worden door ons uitgenodigd om samen met één van onze medewerkers hun toekomstige woonomgeving te bezoeken.

Over de grenzen
Steeds meer Nederlanders tonen interesse voor een woning in het buitenland. Op die tendens hebben wij alert gereageerd. Henk Dop, oprichter van Dop Makelaars,  hierover: “Alhoewel de buitenlandse markt overeenkomsten vertoont met de Nederlandse, vraagt de verkoop van nieuwbouwprojecten in het buitenland toch net weer andere aandachtspunten. De keuze voor een (tweede) woning in het buitenland is immers een vorm van luxe en gaat gepaard met emoties. Vertrouwen in een Nederlandse projectmakelaar is op zo’n moment van onschatbare waarde. Wij starten dan ook pas met de verkoop als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Zo dienen de bouwvergunning en de benodigde garanties te zijn afgegeven. Voor een correcte en efficiënte afhandeling werken wij bovendien samen met een Nederlands notariskantoor, ondersteund door fiscalisten.”